Tekstgrootte
Ons uitgangspunt Ondernemend leren gaat om het omzetten van ideeën naar daden; kansen zien en benutten.
Zelf doen en zelf ontdekken! Motivatie en initiatief van de leerling staan voorop. We kiezen daarbij voor een gestructureerde, planmatige aanpak. Centraal hierbij staan realistische toepassingsmogelijkheden van het onderwijs.
Het gaat hier niet alleen om het ondernemen in de zin van bedrijfsvoering, maar vooral om het omzetten van ideeën naar daden; kansen zien en benutten. De boeken wat vaker dicht, op excursie gaan of de werkelijkheid in de school halen. De leerkrachten krijgen steeds meer een coachende rol en bieden de nodige structuur.
Het stimuleren van het ondernemend gedrag van onze leerlingen en leerkrachten loopt als een rode draad door ons onderwijs. Wij vinden het belangrijk dat kinderen de kans krijgen om een bijdrage te leveren aan hun eigen ontwikkeling en dat ze inzicht krijgen in hun eigen mogelijkheden. Bij het ondernemend onderwijs is ook veel aandacht voor de 21st Century Skills. Wat moeten jongeren nu leren om optimaal voorbereid te zijn op de samenleving in de 21ste eeuw? Dit hebben we op school vertaald in:
Onderwijs in de 21ste eeuw:
“Een nieuwe tijd vraagt om nieuwe vaardigheden.”
De competenties samenwerken, creativiteit, ICT-geletterdheid (mediawijsheid en vaardigheden), communiceren, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden zijn daarbij naast de kernvakken van belang.